Alegeri comasate în iunie și liste comune PSD – PNL la europarlamentare. Vezi cum se poziționează Ilie Bolojan

Liderii PNL au discutat într-o ședință a conducerii despre comasarea europarlamentarelor cu localele și liste comune cu PSD înaintea anunțului. În ședință, liberalii, cu câteva excepții, printre care liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, s-au pronunțat în favoarea unei liste comune cu partenerii de coaliție pentru Parlamentul European.

„Participarea la liste comune cu PSD este un dezastru și ne pierdem identitatea și nu o să mai revină electoratul la viitoarele alegeri spre PNL”, a declarat Ilie Bolojan

Decizia de a merge în alianță cu PSD contravine unei alte decizii, luate la finalul anului trecut la Sinaia, când liberalii au decis să candideze în alegeri separat.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, înaintea ședinței conducerii PSD în care a fost aprobată alianța electorală cu PNL pentru europarlamentare și comasarea scrutinului cu localele, că vrea ca lista comună pentru Parlamentul European să fie deschisă de „o femeie independentă de cele două partide”.

„Decizia coaliţiei este de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finală, care, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună”, a declarat Ciucă la Palatul Parlamentului.

Alegerile locale și cele europarlamentare urmează să aibă loc în data de 9 iunie. Alegerile prezidențiale vor fi mutate în septembrie, primul tur urmând să aibă loc pe 8 septembrie, iar pe 22 se va desfășura turul 2. În final, alegerile parlamentare ar urma să aibă loc la termenul obișnuit, pe data de 8 decembrie.

Distribuie informația
Alte știri