Alegeri cu final așteptat la PNL Bihor. Ilie Bolojan, candidat unic, un nou mandat în fruntea filialei. Foto

Sâmbătă, 17 iunie, la Arena Antonio Alexe a avut loc Conferința județeană de alegeri a PNL Bihor. În cadrul evenimentului, a fost ales noul Birou Politic Județean al filialei, cu un mandat de patru ani.

Oaspeți ai Conferinței județene au fost atât lideri ai conducerii centrale a PNL, membri ai Guvernului, parlamentari, europarlamentari, precum și lideri ai altor fililale județene ale partidului. 

Din rândul oaspeților, au luat cuvântul președintele PNL, Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu, europarlamentarii Rareș Bogdan și Vasile Blaga, precum și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, au vorbit secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și președintele filialei PNL Satu Mare, Adrian Cozma. 

Președintele filialei PNL Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat evoluția performanțelor obținute de PNL Bihor, în ultimele cicluri electorale. De asemenea, liderul PNL Bihor a subliniat direcția de dezvoltare urmărită pentru județul Bihor și importanța pe care o vor avea, în acest sens, rezultatele echipelor de la Primăria Oradea, Consiliul Județean, Prefectura Bihor, dar și a parlamentarilor PNL Bihor, respectiv importanța finanțării proiectelor județului, de către Guvernul României. 

Au mai luat cuvântul foștii co-președinți ai PNL Bihor, Cornel Popa și Găvrilă Ghilea, care vor face parte și din noul Birou Politic Județean. 

Cei 692 de delegați prezenți au intrat în sală în baza dovezii vaccinării sau a unui test negativ și au votat noua conducere județeană a PNL Bihor, în cabine de vot special amenajate.

Rezultatul votului pentru Biroul Politic Județean al PNL Bihor:

Președinte

Ilie Bolojan – 608 voturi 

Prim-vicepreședinți

Florin Birta – 607 voturi 

Mircea Mălan – 554

Vicepreședinți

Arina Moș – 592 voturi 

Călin Gal – 578

Iulian Balaj – 575

Cristian Buzlea – 570 

Ioan Todoca – 521

Ioan Mărcuș – 514

Mihai Sferle – 512

Teodor Suciu – 512

Membri 

Cornel Popa – 571 voturi

Marcel Dragoș – 570

George Tătar – 570

Ancuța Șchiop – 560 

Ionel Avrigeanu – 544

Florica Cherecheș – 543

Adrian Petroi – 527

Găvrilă Ghilea – 521

Ionuț Lazăr – 521

Liviu Andrica – 516

Gabriel Popa – 510 

Mihai Toderici – 505

Florian Ciora – 499

Dan Bodea – 498

Dorin Boca – 496

Trezorier: Patricia Popa – 587 voturi 

Curtea de Onoare și Arbitraj: Laviniu Domocoș – 598 voturi 

Cenzor: Romeo Nica – 593 voturi 

În perioada următoare, Biroul Politic Județean va stabili delegații pentru Congresul Național de alegeri al PNL, ce se va desfășura în 25 septembrie 2021, la București.

Distribuie informația
Alte știri