Alegeri fără competiție în PNL Bihor, dar cu miza națională

Arena Antonio Alexe din Oradea găzduiește sâmbătă, 17 iulie, de la ora 11, Conferinţa Judeţeană a PNL Bihor. Vor participa aproximativ 600 de membri ai organizaţiei, delegaţi reprezentând cele 101 filiale locale din judeţ. Nu va fi însă nicio confruntare.

Ilie Bolojan este unicul candidat la funcția de președinte al PNL Bihor. Va fi secondat de doi prim-vicepreședinți. Doar Florin Birta, primarul Oradei, și Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, și-au depus candidaturile pentru cele două posturi.

La fel e și pentru Biroului Politic Județean. Au rămas atâtea solicitări câte funcții există.

Miza insă e alta. Vor fi aleși 186 delegaţi pentru Congresul PNL din 25 septembrie. Asta inseamnă că Bihorul va avea cea mai mare delegaţie din ţară, iar fiecare vot contează.

Preşedintele liberalilor bihoreni, Ilie Bolojan (fost prim-vicepreşedinte pe strategii politice al PNL, functie din care a demisionat in 2018), a declarat, cu ceva timp în urmă, pentru oradeaindirect.ro că filiala va decide după jumătatea lunii iulie pe care dintre candidaţii pentru postul de președinte al PNL o sa-l susţină. El spune că fiecare are avantajele sale, Ludovic Orban având experienţă mai mare în politică, în timp ce Florin Cîţu „e dintr-o altă generaţie”, e „finanţist liberal” într-o perioadă în care e nevoie de „oameni care stăpânesc mecanismele financiare”.

Ambii sunt prezenți sâmbătă, 17 iulie, la Oradea.

Distribuie informația
Alte știri