Alegeri locale 2024: A fost stabilit numărul consilierilor din Bihor. Vezi în care localități se modifică

Prefectul Dumitru Țiplea a stabilit, conform legii, numărul de membri din Consiliul Județean, respectiv din consiliile locale de la nivelul județului Bihor, în vederea alegerilor autorităţilor administraţiei publice care se vor desfășura în acest an pe data de 9 iunie.

Instituția Prefectului – Județul Bihor a emis o circulară în atenția Consiliului Judeţean Bihor, primăriilor din judeţul Bihor, partidelor politice și Autorității Electorale Permanente prin care aduce în vedere faptul că, prin Ordinul Prefectului nr.161 în componența Consiliului Județean Bihor vor intra 34 de membri, raportat la populația județului de 608.988 de locuitori.

Totodată, numărul total de locuri disponibile pentru consilieri locali la nivelul întregului județ pentru alegerile locale din acest an este de 1.255 de membri. Astfel, față de scrutinul din 2020, în comuna Rieni numărul locurilor alocate consilierilor locali a crescut cu câte 2 poziții, de la 11 la 13 în schimb, în localitățile Abram, Pietroasa și Șuncuiuș numărul de locuri a scăzut cu câte 2 poziții, de la 13 la 11 persoane.

Precizăm că numărul membrilor fiecărui consiliu local, respectiv județean, se stabilește prin Ordin al Prefectului, în funcție de numărul locuitorilor comunei, ai orașului sau ai municipiului, respectiv ai județului, conform populației raportate după domiciliu de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie a anului în care se organizează alegerile, a spus prefectul.

Distribuie informația
Alte știri