Alegeri prezidențiale în Franța. Cum arată ultimele sondaje privind confruntarea Macron-Le Pen

Campania electorală din Franța s-a finalizat. De la miezul nopții nu mai pot fi difuzate sondaje de opinie, iar cei doi candidați nu-și mai pot prezenta ofertele electorale. Emmanuel Macron are un avans de 12 puncte procentuale în fața rivalei Marine Le Pen, candidata de extremă dreapta, potrivit sondajelor de opinie publicate vineri, ziua în care campania electorală din Franța se încheie.

Sondajele de opinie din Franța arată că 57,5% dintre alegători spun că intenționează să voteze pentru președintele în exercițiu, Emmanuel Macron, față de 42,5% pentru rivalul de extremă dreapta, Marine Le Pen.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen se confruntă, duminică, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, confruntare pe care au avut-o și la scrutinul precedent, când Macron a câștigat cu 66%. Acum, însă, sondajele arată că Macron se va impune la o diferență mai mică în fața candidatei de extremă dreaptă.

Secțiile de votare din Franța se vor deschide duminică la 8:00 și se vor închide la 19:00 în cea mai mare parte a Franței și la 20:00 în marile orașe. Votul va începe sâmbătă pentru teritoriile îndepărtate ale Franței.

Distribuie informația
Alte știri