Alertă alimentară! Toba de porc „Drag de România”, retrasă de pe rafturile supermarketurilor Carrefour

Foto: b1tv.ro

Societatea comercială Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului tobă de porc „Drag de România”, se menţionează într-o informare publicată, astăzi, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, procedura de retragere de la comercializare a fost decisă ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.Retragerea de la comercializare se aplică produselor din lotul/DLC 007041021 / 18.11.2021, mai arată sursa citată.

Persoanelor care deţin produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, se precizează în informarea ANSVSA.

Persoanele care au consumat produsul şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum, mai notează instituția.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă, trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, deoarece ele pot indica listerioza, boala potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, se menţionează în informarea ANSVSA.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Distribuie informația
Alte știri