Alerta de calatorie in capitala Ungaria pentru unele vehicule! Smogul e de vina

Primarul general al Budapestei a dispus ca, începând de luni, să fie interzisă circulația vehiculelor în oraș care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2, 3, 4 sau nu sunt încadrate în nicio clasă. Si asta, în intervalul orar 06,00 — 22,00, până la anunțarea unor noi măsuri, arată MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Aceste restricții nu se aplică pe segmentele drumului expres M0 care tranzitează zona administrativă a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei — Drumul Nagykovacsi — Drumul Szépjuhászné — Drumul Budakeszi — limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei — Drumul Nagykovácsi — strada Nagyrét — Drumul Máriaremete — Drumul Hidegkúti — limita zonei administrative a Budapestei.

În cazul încălcării acestor reglementări, pentru conducătorul auto se consideră că a săvârșit o contravenție. Amenda poate ajunge până la 150.000 de forinți (aproximativ 500 de euro).

Aceste restricții nu se aplică autoturismelor îndreptățite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehiculelor care efectuează transport în comun, taxiurilor, mașinilor care transportă bolnavi, vehiculelor medicilor, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv vehiculelor de depanare sau de transport vehicule care au girofare galbene.

Alte știri