Alertă de călătorie pentru românii care merg în Tenerife

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania.

Alerta vine ca urmare a puternicului incendiu de vegetaţie care a izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria din zona nord-estică a insulei Tenerife, în apropierea vulcanului Teide, autorităţile locale au dispus evacuarea localităţilor Arrate, Chivisaya, Media Montańa, Ajafońa şi Las Lagunetas.

Mai multe drumuri naţionale au fost închise, iar autorităţile recomandă evitarea ieşirilor în aer liber şi închiderea geamurilor şi a uşilor, precizează MAE într-un comunicat transmis joi. Se recomandă consultarea în permanenţă a informaţiilor publice comunicate de autorităţile spaniole, precum şi evaluarea cu responsabilitate şi seriozitate a oricăror deplasări.

De asemenea, cetăţenii români pot contacta în caz de urgenţă autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112 sau linia telefonică de permanenţă a Consulatului General de la Madrid +34669362202. 

Protecţia civilă a evacuat 1.294 de persoane din locuinţe în municipalitatea El Rosario, iar joi, 1.525 din zona La Orotava, numărul total al evacuaţilor ajungând la 3.800 de persoane. Sunt preconizate evacuări suplimentare.

Autorităţile au mobilizat 17 aeronave şi 350 de pompieri şi militari. Un bombardier cu apă suplimentar a fost trimis de pe continent. Accesul către zonele muntoase din insulă, inclusiv muntele Teide, o destinaţie preferată de turişti, au fost închise pentru a preveni incidente suplimentare.

Cele două aeroporturi din Tenerife operează normal, a precizat operatorul spaniol Aena. Un val de caniculă care s-a abătut săptămâna trecută asupra Insulelor Canare a accentuat ariditatea din regiune, sporind riscul de incendii de vegetaţie.

Sursa: dcnews.ro

Distribuie informația
Alte știri