Alertă de ultimă oră de la meteorologi. Vremea se schimbă radical

Se schimbă vremea din această seară, iar nebulozitatea se va accentua treptat în toată țara și vor fi precipitații pe arii relativ extinse în partea de vest, centru și nord, dar și zonele de deal și de munte din rest.

„Ţara noastră se află în zona de trecere a presiunii ridicate spre zone cu presiune mai scăzută din marea Mediterană. Încet, încet se formează acel contrast termic specific iernilor în ţara noastră. Iarna încearcă să vină, chiar foarte târziu, dar încearcă să vină inclusiv în partea de sud a teritoriului. Vorbim în săptămâna care începe de temperaturi în scădere şi despre precipitaţii, care vor fi tot mai frecvent sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a spus Florinela Gerogescu, la România TV.

Precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare în zona montană, în Maramureș, Transilvania și Moldova, mixte în Crișana, nordul Olteniei și al Munteniei și predominant sub formă de ploaie în Banat. Vor fi condiții de polei sau ghețuș și vântul va avea intensificări în zona munților Banatului și în Carpații Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar minimele între -8 și 2 grade și izolat va fi ceață.

Distribuie informația
Alte știri