Alertă lângă România! Focuri de armă trase la granița Kosovo-Serbia

Foto: Laura Hasani/ Reuters

Mai multe focuri de armă au fost auzite la granița dintre Serbia și Kosovo.

Sirene pentru raiduri aeriene au fost declanșate în orașul Mitrovica din nordul Kosovo, duminică după-amiază, iar relatările presei locale indică o prezență masivă de mașini pentru urgențe ce trec prin zonă. Tensiunile s-au aprins în conflictul de la granița Kosovo-Serbia după o decizie a guvernului de la Priștina de a impune, de la 1 august, schimbul plăcuțelor de înmatriculare auto și a documentelor de identitate sârbești cu unele kosovare. 

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că s-a ajuns la un punct fierbinte în relația cu Kosovo și că nu vă tolera nicio cruzime. KFOR, forța de pace pe care NATO o are desfășurată în Kosovo din 1999, a anunțat că este gata să intervină dacă stabilitatea va fi pusă în pericol în nordul țării. 

În urma celor întâmplate, guvernul de la Priștina a anunțat că amână până la 1 septembrie implementarea măsurii. În plus, Kosovo a decis că toți cetățenii din Serbia care vizitează țara trebuie să obțină un document suplimentar la frontieră pentru a li se acordă permisiunea de a intra în țară. O regulă similară este aplicată de autoritățile de la Belgrad în cazul kosovarilor care vizitează Serbia. 

Alte știri