Alertă maximă în vestul ţării! Un bărbat este cercetat pentru că ar fi infectat mai multe femei cu HIV

Este alertă maximă în vestul ţării. Un bărbat de 30 de ani din Arad este acuzat că a infectat intenţionat cu virusul HIV mai multe tinere, inclusiv pe soţia sa şi pe o minoră. Acum este cercetat pentru infracţiuni contra sănătăţii publice, dar este liber, potrivit stiri.tvr.ro.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a contractat virusul HIV în spital, la naştere, în 1989. Atunci, zeci de nou-născuţi au fost infectaţi accidental în maternităţi, din cauza unor ace nesterilizate. Devenit adult, tânărul s-a căsătorit şi are copii. Soţia sa este şi ea seropozitivă, pentru că bărbatul nu i-a spus că este bolnav. Între timp, tânărul a început o relaţie cu o minoră, pe care a infectat-o cu teribilul virus. Abia la 20 de ani, fata a descoperit că este seropozitivă. La început, nici măcar nu a înţeles diagnosticul. În 2018, boala s-a agravat, dar asta nu l-a oprit pe bărbat să facă noi cuceriri.

Potrivit codului penal, faptele bărbatului sunt infracţiuni contra sănătăţii publice. Şi se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Deocamdată, arădeanul este cercetat în libertate.

Datele Ministerului Sănătăţii arată că în România sunt luaţi în evidenţă aproape 16.000 de pacienţi cu HIV/SIDA. Numai anul acesta au fost depistate 315 cazuri noi, iar 74 de oameni au murit din cauza maladiei. Medicii cred că, în aceste condiţii, orele de educaţie sexuală în şcoli sunt absolut necesare, mai ales că boala face ravagii în rândul tinerilor.
Foto: observator.tv

Distribuie informația
Alte știri