Alertă pentru turiști: Parte din Elada și unele dintre plajele Turciei, amenințate de flăcări

Foto: stirileprotv.ro

Grecia și Turcia, două dintre cele mai populare destinații turistice ale verii, se confruntă cu o serie de incendii devastatoare care amenință siguranța localnicilor și a vizitatorilor.

Situația este alarmantă în apropierea capitalei elene, Atena, unde un incendiu major a forțat evacuarea a două zone. Peste 140 de pompieri, sprijiniți de 16 avioane și elicoptere de stingere a incendiilor, au luptat cu flăcările alimentate de vânturile puternice și vremea uscată. Deși pompierii au reușit să izoleze în mare parte incendiul până miercuri seara, rămân în alertă. Pagubele raportate includ o casă arsă și mai multe ambarcațiuni distruse într-o zonă de parcare pentru iahturi.

În Grecia, zeci de incendii au izbucnit în ultimele zile, majoritatea fiind stinse rapid. Totuși, pompierii continuă să lupte cu incendii în regiunea Peloponez, în centrul Greciei și pe insula Lesbos.

În paralel, Turcia se confruntă cu propriile provocări legate de incendii. În peninsula istorică Gallipoli și în Eceabat, din provincia Canakkale, autoritățile au reușit să controleze două incendii majore care au dus la evacuarea a două sate. Sute de pompieri și voluntari, asistați de 15 avioane de stingere a incendiilor, au luptat cu flăcările care au amenințat inclusiv monumente istorice.

Pentru turiștii care plănuiesc să viziteze Grecia sau Turcia în această perioadă, se recomandă o atenție sporită și urmărirea îndeaproape a avertismentelor locale. 

Distribuie informația
Alte știri