ALERTA: Toti soferii si vatmanii OTL risca sa fie dati afara. Ce intampla joi cu transportul public din Oradea

Primarul Ilie Bolojan a discutat in ultimele zile in mai multe reprize cu angajatii OTL care se afla in greva  de marti dimineata. Cum negocierile nu au ajuns la niciun rezultat, exista posibilitatea ca, joi, soferilor si vatmanilor sa le fie desfacut contractul de munca, pentru ca ar acumula 3 zile de absente nemotivate.

„Castigurile medii la OTL sunt cele mai mari dintre companiile la care Consiliul Local este actionar:, venitul mediu este de 2818 lei brut pe luna iar un vatman castiga aproximativ 2.000 lei”, spune Ilie Bolojan care le recomanda angajatilor nemultumiti sa isi dea singuri demisia si sa caute de lucru la firme private.

Salariile pot fi majorate mai mult decat a oferit conducerea companiei, adica 250 lei, doar daca se fac restructurari.

„Vor fi doua categorii de restructurari”, precizeaza primarul. Prima, intre 25 si 30 de persoane din personalul TESA. Echipa tehnica de la OTL trebuie apoi sa vina si cu solutii pentru optimizarea curselor prin reducerea timpului de circulatie in afara orelor de varf. In acest fel va fi o reducere de personal si pentru aceste curse.

Cei 20 de mii de oradeni, afectati direct de greva OTL trebuie sa stie ca nu se stie inca momentul in care aceasta se va incheia. Ilie Bolojan a declarat, totusi, ca de joi, o parte din tramvaie si autobuze ar putea iesi in trafic, dar deocamdata nu se stie cate. Citeste si articolul Greva OTL. Cum vrea Ilie Bolojan sa reporneasca transportul public in Oradea 

 

Distribuie informația
Alte știri