Alexandru Nazare, înlocuit de premier de la conducerea Ministerului de Finanțe

Foto: bursa.ro

Premierul Florin Cîțu l-a anunțat, joi, pe Alexandru Nazare, înaintea ședinței de Guvern, că nu va mai fi ministru de finanțe. ”Avem proiecte întârziate la Ministerul de Finanțe”, a spus Cîțu, la finalul ședinței de Guvern. Premierul a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a lui Alexandru Nazare.

Florin Cîțu l-ar fi anunțat încă de luni seara că nu îl mai dorește în echipa sa, dar, potrivit premierului, Alexandru Nazare a refuzat să demisioneze. Premierul invocă proiectele întârziate de la Finanțe pentru schimbarea din funcție.

În același timp, decizia ar putea avea legătură și cu campania electorală din PNL. Nazare nu ar fi de acord cu alocările bugetare pe care Cîțu le are în vedere pentru primarii liberali.

Funcția de ministru al Finantelor ar urma să fie asumată interimar de Florin Cîțu, urmând ca ulterior el să facă o nouă propunere de ministru. Nazare ar urma să fie al doilea ministru din Guvernul Cîțu care este remaniat, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Distribuie informația
Alte știri