Alexandru Rafila: Tratamentul împotriva coronavirusului ar putea ajunge în România la toamnă

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că în toamnă tratamentul împotriva coronavirusului ar putea ajunge în România. Medicamentul se numeşte remdesivir, iar în urma studiilor clinice efectuate în Statele Unite ale Americii s-a demonstrat că este foarte eficient.

Alexandru Rafila a anunţat că tratamentul ar trebui administrat încă de la primele simptome.

„Este vorba despre un medicament antiviral care este demonstrat deja că este eficace, în urma studiilor clinice efectuate în Statele Unite și în alte țări. Produsul se numește remdesivir și noi vom beneficia curând de acest produs în cadrul unui studiu coordonat de Organizația Mondială a Sănătății. Include circa 25-30 de țări din toată lumea și va face posibilă tratarea unor pacienți români cu acest nou produs. La sfârșitul acestui studiu, produsul să poată să primească licență din partea Autorității Americane de Profil și eu cred că în toamnă acest produs va fi disponibil în Europa, cu siguranță’, a spus Alexandru Rafila la Observator.

Președintele Societății Române de Microbiologie a precizat că nu vom avea un vaccin împotriva COVID-19 până în anul 2021.

Sursa: observatortv

Distribuie informația
Alte știri