Alexandru Tomescu va interpreta Mendelssohn pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, la Sala Radio

Alexandru Tomescu va interpreta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, miercuri, de la ora 19:00, unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru vioară compuse vreodată – Concertul în mi minor, de Felix Mendelssohn.

Evenimentul va fi transmis în direct de la Sala Radio, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, pe site-urile radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro, şi pe Facebook, pe paginile Orchestrele şi Corurile Radio şi Radio România Muzical.

Concertul este o creaţie revoluţionară pentru timpurile în care a fost compus şi pune la încercare virtuozitatea solistului încă de la primele acorduri.

Concertul de la Sala Radio va fi dirijat de Jozsef Horvath. În partea a doua a programului va fi prezentată o lucrare rar interpretată – Simfonia în Re Major, creaţie a compozitorului ceh Jan Vorisek (1791 – 1825). Acesta şi-a construit o parte din drumul său muzical în Viena, unde i-a cunoscut pe Beethoven (pe care îl admira foarte mult) şi pe Schubert, care i-a devenit foarte bun prieten. Singura lui simfonie a fost compusă la vârsta de 30 de ani, cu patru ani înainte de moarte.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri