Alianţa electorală Dreapta Unită se va afla pe buletinele de vot pe 9 iunie. Cătălin Drulă: ICCJ ne-a dat dreptate

Foto: Cătălin Drulă/ Facebook

Alianţa electorală Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Partidul Forţa Dreptei, se va afla pe buletinele de vot de la alegerile din data de 9 iunie, după ce, în cursul zilei de marţi, Instanţa supremă a anulat decizia Biroului Electoral Central prin care a fost respins protocolul său de constituire.

„ICCJ a validat alianţa electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, admiţând contestaţia faţă de decizia Biroului Electoral Central. Decizia ICCJ dovedeşte că hotărârea iniţială a Biroului Electoral Central a fost una determinată de o majoritate politică ostilă democraţiei, controlată de PSD, care a eşuat lamentabil în încercarea de a împiedica candidatura alianţei Dreapta Unită”, a anunţat Forţa Dreptei.

Liderii alianţei au susţinut, într-un comunicat de presă, că decizia BEC a fost „abuzivă”.

„ICCJ ne-a dat dreptate şi a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului Alianţei Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democraţiei din România, o încercare de a împiedica Opoziţia să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea şi PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, a precizat Cătălin Drulă, preşedintele USR, în comunicat.

Distribuie informația
Alte știri