Alianța PNL- ALDE, până la finalul actualului mandat al Consiliului Județean Bihor

Organizațiile Județene Alianța Liberalilor și Democraților Bihor și Partidul Național Liberal Bihor au încheiat astăzi, 27 februarie 2020, un Protocol de colaborare, care prevede formarea unei alianțe politice care să funcționeze până la finalul actualului mandat al Consiliului Județean Bihor.

În contextul actualei structuri politice și ponderii grupurilor de consilieri din Consiliului Județean Bihor, ținând cont de lipsa de performanță înregistrată în activitatea executivului Consiliului Județean, cele două grupuri vor susține în comun adoptarea unor proiecte de hotărâri care să aibă în vedere următoarele:

 – aprobarea rapidă a bugetului de funcționare al Consiliului Județean Bihor și a instituțiilor din subordinea acestuia; repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor unităților administrativ-teritoriale din județul Bihor; adoptarea tuturor hotărârilor necesare pentru derularea proiectelor finanțate din fonduri europene în actualul exercițiu financiar; pregătirea proiectelor pentru viitoarea perioadă de finanțare din fonduri europene; creșterea eficienței activității Consiliului Județean Bihor și reducerea cheltuielilor care nu se impun; realizarea unor parteneriate cu unități administrativ-teritoriale din județul Bihor, în vederea promovării unor proiecte de dezvoltare.

,, Analizând modul în care au decurs lucrurile în acest mandat la Consiliul Județean Bihor, am luat decizia să colaborăm cu grupul de consilieri ai PNL. Vom asigura astfel adoptarea hotărârilor în mod predictibil până la finalul acestui mandat’’, spune Julien Mateaș, consilier județean ALDE Bihor.

Reprezentanții grupurilor politice vor avea întâlniri periodice, înaintea ședințelor de Consiliu Județean, în vederea formulării unor puncte de vedere comune.

,,Având în vedere că în ultimele luni nu se mai știa dacă hotărârile de consiliu județean se vor adopta într-o formă sau alta, prin această înțelegere, cele 18 voturi necesare pentru a adopta hotărâri vor fi asigurate de către consilierii județeni ai PNL și ALDE. Vom putea astfel să limităm cheltuielile ineficiente și să pregătim relansarea dezvoltării județului Bihor”, susține Călin Gal, consilier județean PNL Bihor.

Protocolul a fost aprobat astăzi în forurile de conducere ale celor două organizații județene și a fost semnat de președinții organizațiilor județene.

Alte știri