Aliniere rară de planete pe cer, observate de oriunde pe Pământ

Foto: descopera.ro
Distribuie pentru prietenii tăi:

Începând din acest weekend, pe cerul nopții poate fi văzută o aliniere rară de planete. Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn se vor alinia în ordinea distanței lor față de Soare, relatează CNN.

Acest fenomen rar a avut loc ultima dată în decembrie 2004. Anul acesta, distanța dintre Mercur și Saturn va fi mai mică, potrivit Sky & Telescope.

„Dacă vreți să vedeți această aliniere de planete, aveți nevoie de un binoclu și de cer senin spre est. Mercur poate fi văzut încă de la începutul lunii, dar va deveni în zilele următoare mai strălucitor și mai ușor de observat, spune Diana Hannikainen, editor la Sky & Telescope.

Restul planetelor ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber, câtă vreme cerul e senin, a adăugat ea. Cel mai bun moment pentru a vedea cele cinci planete aliniate este într-un interval de 30 de minute înainte de răsăritul Soarelui.

Nu este nevoie să plecați de acasă pentru a vedea fenomenul, deoarece acesta va fi vizibil pe tot globul. Observatorii din emisfera nordică pot vedea planetele de la orizontul de la est la sud-est, în timp ce cei din emisfera sudică ar trebui să privească de-a lungul orizontului de la est la nord-est.

Următoarea aliniere a celor 5 planete va avea loc abia în 2040.

Sursa: digi24.ro

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri