Alte cinci puncte fixe de recenzare se deschid în Oradea

Pentru a veni în întâmpinarea populației care încă nu s-a recenzat și pentru a evita aglomerația, de luni, 18 iulie, se deschid în Oradea alte cinci puncte fixe de recenzare. Acestea sunt situate în următoarele locații:

  • Centrul Social Multifuncțional Nufărul, nr. 47, Bl D111 (Nufărul);
  • Centrul Social Multifuncțional Ioșia I, str. Alexandru Cazaban, nr. 51 (Ioșia);
  • Centrul Social Multifuncțional Ioșia II, str. Aleea Călinului, nr. 9 (Ioșia);
  • Centrul Social Multifuncțional Rogerius I, str. Ep. Ioan Suciu, nr. 1, Bl ZP 1 (Rogerius);
  • Centrul Social Multifuncțional Rogerius II, str. Apostol Andrei, nr. 58, Bl C30 (Decebal).

Acestea vin în completarea celor trei puncte fixe amenajate deja în Oradea pentru efectuarea recenzării persoanelor, fără deplasarea recenzorilor la domiciliul acestora. Este vorba despre punctele de la:

  • Primăria Oradea – Sala Ghișeelor, Piața Unirii, nr.1;
  • Direcția de Asistență Socială Oradea, str. Primăriei, nr. 42;
  • Direcția Județeană de Statistică, str. George Barițiu, nr. 16, la parter.

Toate cele 8 centre vor fi deschise până în 24 iulie, de luni până duminică, între orele 08:00 – 18:00.

Reședința obișnuită – locul în care o persoană își petrece în mod normal perioada de odihnă zilnică, independent de absențele temporare

Pentru că s-a constatat în teren că unele persoane s-au recenzat în alte localități din județ, unde merg la țară la sfârșit de săptămână, deși ele locuiesc în Oradea, lucrează în Oradea, au copii la școală în Oradea, reamintim că reședința obișnuită înseamnă locul în care o persoană își petrece în mod normal perioada de odihnă zilnică, independent de absențele temporare în scopul recreerii.

Prin urmare, reședința obișnuită nu este în mod obligatoriu cea trecută pe cartea de identitate, ci cea în care se locuiește în mod normal.

Oamenii trebuie să știe că datele se colectează de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România.

Alte știri