Alte două focare de pestă porcină, identificate în Bihor

Două focare de pestă porcină au fost identificate în Bihor, anunță reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Si asta în baza buletinelor de analiză emise de Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București.

Unul dintre focare a fost depisat la porcii domestici din localitatea Șilindru, iar cel de-al doilea la porcii mistreți din fondul de vânătoare nr. 12 Fagu din localitatea Balc. Numărul total al focarelor de PPA declarate în județul Bihor este de 48 la porci domestici din gospodării ale populației, și 2 cazuri la porcii mistreți din fonduri de vânătoare.

Pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificați și ecarisați toți porcii domestici bolnavi și cei care au fost în contact cu aceștia, respectiv toate carcasele de porc mistreț care au fost vânate concomitent cu mistreții bolnavi, și au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte și de la cele sacrificate.


Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri conform prevederilor HG 1214/2009, modificată și completată prin HG 484/2018.


Distribuie informația
Alte știri