Alte precizari importante de la Casa Judeteana de Pensii Bihor

Urmare a intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.116/2017, privind unele masuri bugetare, directorul Casei de Pensii Bihor, Carmen Polman vine cu anumite precizari. Ea spune ca de la 1 ianuarie acest an, nu se mai incheie contracte individuale de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.

Conform noilor reglementari, indemnizatiile se calculeaza si se platesc de catre angajatori si se recupereaza de la casele teritoriale de pensii pe baza actelor justificative din sumele prevazute pentru asigurarea la accidente de munca si boli profesionale in bugetul asigurarilor sociale de stat.
Recuperarea indemnizatiilor se poate realiza in termen de 90 de zile de la data confirmarii caracterului de munca al accidentului sau bolii.

Pentru situatiile in care persoana asigurata desfasoara activitatea la mai multi angajatori indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca ca urmare a unui accident de munca sau boala profesionala se achita o singura data, mai spune Carmen Polman.

Distribuie informația
Alte știri