Alte transporturi cu deșeuri, îmbrăcăminte, mobilier și saltele uzate, oprite în Vama Borș II

foto arhiva

Peste 47 tone de deşeuri constând în îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilier şi saltele uzate au fost oprite la Borş II şi Nădlac II, a informat joi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Deşeurile au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II şi Nădlac II, în ultimele 24 de ore, la controlul specific pe sensul de intrare în ţară asupra a trei automarfare conduse de către trei cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilier şi saltele uzate de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Olanda pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorului Bihor şi Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijloacele de transport erau încărcate cu 47.500 kg de deşeuri constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, mobilier şi saltele uzate pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare. 

Distribuie informația
Alte știri