Altfel despre…”Scoala altfel” in Oradea . Activitatile educative din baruri si cafenele

Zeci de mii de elevi oradeni au fost implicati saptamana asta in activitati extracuriculare. Orele din program au fost inlocuite cu tot soiul de activitati care mai de care mai atractive si multe institutii publice au decis sa se implice in program.

La ISU Crisana, intr-o singura zi peste 780 de preşcolari şi elevi au înfruntat vremea capricioasă pentru a explora lumea pompierilor militari şi a afla de la aceştia în ce moduri pot să preţuiască viaţa. Si curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor a fost neîncăpătoare pentru elevii bihoreni care au dorit să înveţe din tainele meseriei de poliţist. Circa 400 de elevi au vizitat in aceeasi zi obiectivele turistice Turnul Primăriei Oradea şi Casa Darvas, dar si Cetatea Oradea sau bibliotecile din oras.

Pe langa activitatile oficiale, de saptamana „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” se bucura si patronii cafenelelor din oras. Profitand de programul lejer, tinerii isi petrec ore bune in barurile din centrul orasului.

Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară în perioada 18-22 aprilie 2016 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Distribuie informația
Alte știri