Alti bani…Pentru consolidarea Dealului Ciuperca se investesc inca 1,3 milioane lei

Vineri, 28 iulie 2017, ca urmare a încheierii procedurii de licitație, Primăria Oradea a semnat cu firma S.C Dacia Faber S.R.L contractul de lucrări pentru realizarea a două ecrane de piloți forați la Grădina Publică ”Dealul Ciuperca”, cu scopul de a continua consolidarea dealului, anunta Primaria Oradea.

Având în vedere, că în perioada 12 – 13 noiembrie 2016, pe amplasamentul Grădinii Publice ”Dealul Ciuperca” s-a dezvoltat o alunecare de teren, care a afectat aleile existente, amfiteatrul în aer liber, punctele de belvedere și a pus în instabilitate punctul de alimentație publică, s-a realizat o expertiză tehnică care a propus realizarea unui ecran de piloți forați la cota 167, 5 (în aval) și la cota de 177,5 m (în amonte)

Valoarea contractului de lucrări este de 1,369.924.74 lei fara TVA, iar termenul de executie este de 3,5 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Urmează ca la mijlocul acestei săptămâni să se predea amplasamentul pentru începerea efectivă a lucrărilor de consolidare.

În cadrul acestui contract se vor realiza două rânduri de piloti forati. Astfel, în aval urmează să fie executați 67 de piloți forați dispuși pe un rând, iar în amonte un număr de 98 de piloți forați dispuși pe două rânduri.

În acest moment sunt în curs de finalizare lucrările prealabile de consolidare la Dealul Ciuperca începute în luna aprilie, care țin de prima etapă a lucrării de consolidare, acestea fiind executate de firma S.C Gavella SRL. Acestea au constat în lucrări de rigidizare a fundațiilor de la punctul de alimentație publică, dar și în executarea a trei drenuri longitudinale de adâncime de aproximativ 100 ml fiecare, în scopul drenării apelor.

Distribuie informația
Alte știri