Ambasadorul din Belarus a venit in Bihor. Comunicat

În data de 11 octombrie 2017, orele 12, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor a avut loc o întrevedere între Ioan Mihaiu, Prefectul judeţului Bihor și Andrei М. GRINKEVICH, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Belarus în România.

Delegația județului Bihor a avut în componența sa pe domnul Ioan Mihaiu – Prefectul judeţului Bihor, pe Preasfinţitul Părinte Sofronie Drincec – Episcop al Oradiei, pe domnul Pasztor Sandor – Preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor şi pe domnul Ilie Bolojan – primar al municipiului Oradea.
Vizita în judeţul Bihor a avut ca scop întărirea relațiilor de colaborare și comunicare cu reprezentanţii instituțiilor și autorităților publice din județul Bihor, precum și ai comunității locale.

În cadrul vizitei, membrii delegației județului au prezentat avantajele competitive ale județului Bihor din punct de vedere economic, turistic şi al deschiderii manifestate faţă de mediul de afaceri. De asemenea, au fost abordate teme legate de inițierea dezvoltării unor relații de colaborare în domeniul agricol, cum ar fi producția de utilaje agricole, precum și în domeniul cultural, educațional, ecumenic și turistic.

S-a reiterat de asemenea susținerea pentru colaborarea româno-belorusă în județul Bihor, care se poate materializa prin proiecte investiționale sau transfer de expertiză din care pot beneficia ambele comunități.
Ambele părţi au apreciat în sens pozitiv schimbul de informaţii din cadrul întrevederii, manifestând un interes crescut pentru o bună colaborare în continuare.

Distribuie informația
Alte știri