Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone la București, oaspetele Bihorului

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone la București Marcin Wilczek, a fost primit, joi, de reprezentatul Guvernului în Bihor, Ioan Mihaiu. La întâlnirea de la sediul Prefecturii au mai fost prezenți, vicepreședintele CJ Bihor, și city managerul orădean, Dacian Palladi.

Întâlnirea a avut scopul de a întări relațiile de colaborare dintre județul Bihor și autoritățile poloneze și a oferit o ocazie pentru îmbunătățirea comunicării și a cunoașterii reciproce. Prefectul Ioan Mihaiu a făcut o prezentare succintă a acestui areal din NV țării, realizând o încadrare a acestuia în dinamica dezvoltării regionale din punct de vedere economic şi al deschiderii manifestate faţă de mediul de afaceri.

De asemenea, au fost abordate teme legate de factori care au favorizat atragerea fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii – în special semnificația dezvoltării Via Carpathia, autostrada care va străbate Bihorul și alte județe din România care urmează să lege Marea Baltică de Marea Mediterană, stimularea creșterii demografice, precum și deficitul de forță de muncă în contextul creșterii economice.

Distribuie informația
Alte știri