Ambasadorul Georgiei în România: Oradea e un oraș încântător

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a primit miercuri, 17 mai, vizita Ambasadorului Georgiei în România, Excelența Sa, Tamar Beruchashvili, aflată în Oradea la invitația senatorului Biro Rozalia, președinta Organizației de Femei a Partidului Popular European (EPP Women).

La întâlnire a participat și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, dar și consilierul primarului, Călin Corpaș.

Aflată pentru prima dată în orașul nostru, Excelența Sa, Tamar Beruchashvili, a perceput Oradea ca fiind „un oraș încântător”. În acest context, doamna ambasador a pledat pentru viitoare colaborări între Oradea, Bihor și comunități locale din Georgia, insistând pe potențialul regiunii viticole din zona de est a Georgiei. În condițiile în care Georgia este o țară înscrisă pe un traseu de integrare euro-atlantică, emisarul georgian a sugerat chiar o înfrățire a orașului Oradea cu un oraș din Georgia, respectiv inițierea de schimburi culturale, între Oradea, Bihor și comunități locale din Georgia.

Primarul Florin Birta și președintele Ilie Bolojan s-au arătat deschiși propunerilor formulate de către oaspetele georgian, astfel încât să fie puse dispoziția partenerilor georgieni modelele de bune practici implementate în Oradea și județul Bihor.

„Încă de la bun început am observat primul element care reflectă un bun management al orașului d-voastră și anume înfățișarea frumoaselor clădiri reabilitate. Aceste clădiri sunt adevărate comori, pe lângă faptul că încurajează latura turistică, arată preocuparea d-voastră pentru imagine, atrăgând resurse și investiții. Am văzut la d-voastră o serie de bune practici pe care dorim să le preluăm ca model. Totodată, suntem interesați de o posibilă colaborarea culturală între comunitățile noastre”, a spus diplomatul georgian.

În continuare, diplomatul a vorbit despre Georgia „ca despre țara cu o cultură străveche, dar cu o democrație tânără, cu societate civilă foarte activă, foarte vibrantă. Având o populație de 3,7 milioane de locuitori, Georgia, o țară primitoare turistic, are capacitatea de a primi un număr dublu de turiști.

Distribuie informația
Alte știri