Ambasadorul Germaniei a vizitat Oradea

COMUNICAT PMO

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Excelenţa Sa Cord Meier-Klodt, s-a aflat azi, 20 aprilie, în vizită la Oradea. Cu această ocazie, domnul ambasador a vizitat Primăria Oradea, unde a fost primit de primarul Ilie Bolojan. La întâlnire a participat şi dl. Matthias Mau, şeful Secţiei Juridice şi Consulare a Ambasadei.

În cadrul discuţiilor care au avut loc au fost abordate aspecte privind priorităţile oraşului Oradea în perioada următoare, dezvoltarea economică şi investiţiile companiilor germane în oraş. Excelenţa Sa Cord Meier-Klodt şi-a exprimat disponibilitatea ca ambasada să se implice în transpunerea sistemului de bune practici a învăţământului dual din Germania.

La încheierea vizitei, primarul Ilie Bolojan şi-a exprimat speranţa în continuarea bunei colaborări dintre Primăria Oradea şi Ambasada Republicii Federale Germania.

COMUNICATUL PREFECTURII

În data de 20 aprilie 2017, ora 10.15, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor a avut loc o întrevedere între Claudiu-Adrian Pop, prefectul judeţului Bihor și Cord MeierKlodt,ambasadorul Germaniei la Bucureşti, care a fost însoţit de o delegaţie compusă
din Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timișoara și Matthias Mau, şeful Secţiei Juridice și Consulare din cadrul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Vizita în judeţul Bihor a avut ca scop întărirea relațiilor de colaborare și comunicare cu reprezentanţii instituțiilor și autorităților publice din județul Bihor, precum și ai comunității locale. În cadrul vizitei, prefectul judeţului Bihor, Claudiu-Adrian Pop a prezentat avantajele competitive ale județului din punct de vedere economic, turistic şi al deschiderii manifestate faţă de mediul de afaceri. De asemenea, au fost abordate teme legate de infrastructura rutieră a judeţului ca premisă a dezvoltării economiei, precum și valoarea formării profesionale în dezvoltarea forței de muncă.

În judeţul Bihor, în prezent, îşi desfăşoară activitatea comercială un număr de 242 de companii cu capital german dintre care 22% activează în domeniul comerțului, 13% în industria prelucrătoare, 11% în agricultură, precum și în alte domenii.

manifestând un interes crescut pentru o bună colaborare în continuare.

Distribuie informația
Alte știri