Ambasadorul Kazahstanului în România, vizită la Primăria Oradea

Viceprimarul Marcel Dragoș și city-managerul Mihai Jurca au primit astăzivizita Excelenței Sale Yerik Ali, ambasadorul Kazahstanului în România,prezent la Oradea, la invitația Asociației Internaționale Euro Foto Art șiSummit Agro România.

În cadrul întrevederii, Excelența Sa Yerik Ali, instalat recent în aceastăfuncție, a precizat că și-a dorit să viziteze pe rând marile orașe din țaranoastră, pentru a se familiariza cu locurile și a cunoaște culturi noi, darși pentru a vedea potențialul zonei.


„Este prima mea vizită în Oradea și de fiecare dată când ajung într-un locnou, îmi doresc să cunosc istoria acestuia pentru a înțelege mai binecontextul și comunitatea locală. Mă bucur să aflu că există mai multeminorități cu care conviețuiți în pace’’, a menționat ambasadorul YerikAli.


City-managerul Mihai Jurca a vorbit despre contextul economic al orașului,banii europeni pe care Oradea a reușit să-i atragă pentru dezvoltareacomunității, precum și despre prioritățile administrației publice locale.


„Începând din 2007 și până în prezent, Oradea a cunoscut cea mai maredezvoltare, întrucât am avut șansa să atragem fonduri europene, bani pecare i-am investit în infrastructură, realizând drumuri noi, pasaje, zonepietonale și în același timp, crescând potențialul turistic prin punerea învaloare a clădirilor și obiectivelor de interes pentru public. Neinteresează, totodată, să conectăm orașul cu celelalte județe, prin șoselerapide, dar și cu Europa’’, a precizat acesta.


Mihai Jurca a menționat și terminalul cargo, precum și centrul intermodal,ambele fiind infrastructuri menite să atragă investitori și firmeinteresate să-și transporte mărfurile pe cale terestră sau aeriană, prinintermediul acestora către alte zone din țară și din afara granițelor.
La finalul întâlnirii, Excelența Sa a recunoscut că a rămas impresionat deevoluția orașului și de proiectele derulate de către Primăria Oradea,menționând că municipiul nostru are un potențial uriaș de-a atrageinvestiții străine.

Distribuie informația
Alte știri