Ambasadorul Republicii Cehe, în premieră, în Bihor

La sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor a avut loc, joi, 22 martie întrevederea dintre Ioan Mihaiu, prefectul judeţului Bihor și Vladimír Války, ambasador al Republicii Cehe în România. Excelenta Sa a fost însoțit de Milan Peprník, ministru consilier cu probleme economice al Ambasadei, Ștefan Moțec, consul general onorific al Republicii Cehe, Adrian Miroslav Merka, președinte al Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România, precum și Anca Marinescu, expert economic și translator.

La reuniunea de la Prefectura Bihor au fost prezenti, de asemenea Pásztor Sándor preşedinte al Consiliului Judeţean, Dacian Palladi –city manager al municipiului Oradea și Ioan Micula –președinte al Camerei de Comerț și Industrie Bihor.

Este prima vizită oficială a ambasadorului Vladimír Války în acest areal, marcând trecerea a 50 de ani de la ”Primăvara de la Praga” (1968) și 100 de ani de la nașterea statului cehoslovac (1918).
Întâlnirea a oferit prilejul de a prezenta noul consul onorific al Republicii Cehe pentru zona Bihor, precum și de a identifica posibilități de colaborare.

Întrevederea a abordat teme de interes comun, precum dezvoltarea infrastructurii, a transportului integrat, a mobilității și a turismului. De asemenea, demnitarul ceh și-a manifestat susținerea pentru proiecte de colaborare în domeniul cultural și educațional, marcând acest interes și prin realizarea și participarea la vernisajul expoziției aniversare ”Primăvara pragheză și 100 de ani de la înființarea statului cehoslovac” găzduită de Muzeul Țării Crișurilor.

Distribuie informația
Alte știri