Ambasadorul României în Spania, la deschiderea anului școlar din Oradea: ”Se vorbește tot mai mult despre inflație, mai puțin despre inflația prostiei, despre inflația prostului gust”

Ambasadorul României în Spania, George Bologan, a participat luni, alături de primarul municipiului Oradea, Florin Birta, la deschiderea anului şcolar la Liceul Greco-Catolic ”Iuliu Maniu”, unde i-a îndemnat pe elevi să pună întrebări despre esenţa vieţii şi despre lucrurile care îi frământă.

Excelența Sa, ambasadorul George Bologan, le-a vorbit celor prezenți despre drepturile și îndatoririle unui elev în societatea actuală și despre sistemul de învățământ al zilelor noastre.

„Acțiunile fiecăruia dau măreție și demnitate unui neam, nu discursurile sterile și patriotarde, nu drapele fluturate ca să impresionăm. Virtuțile pe care le întrupăm sunt cele care vor reuși să ne facă să fim respectați ca neam. Astăzi nu este despre autorități, nu este vorba despre a aplauda pe cineva, pe director, primar, ambasador, este ziua voastră, a copiilor, și voi trebuie să fiți aplaudați de noi pentru că ați avut curajul să vă nașteți într-un lume, deseori, ostilă. Pentru că sunteți dinamismul acestei societăți, resursa speranței de care avem nevoie. Voi sunteți protagoniștii și beneficiarii timpului pe care îl trăiți. Aveți curajul să puneți întrebări, iar dascălii au datoria să vă răspundă. Aveți curajul să gândiți ce înseamnă frumosul. Frumosul nu înseamnă să ai un telefon de ultimă generație, nu înseamnă să ai bani, frumosul înseamnă să fii sănătos, să poți să faci binele. Învățați să puneți întrebări despre esența vieții, despre lucrurile care vă frământă.

Avem o societate în care se vorbește azi tot mai mult despre inflație, mai puțin despre inflația prostiei, despre inflația prostului gust. Soluția acestei inflații este școala și apoi vom reuși să avem un echilibru pe care societatea și-l dorește”, a punctat ambasadorul României în Spania, George Bologan.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri