Ambasadorul Slovaciei, la Primăria Oradea. Peter Hatiar a vorbit despre interesul președintei Slovaciei, Zuzana Čaputová de a vizita orașul

Excelența Sa Dl. Peter Hatiar, ambasadorul Slovaciei s-a întâlnit, vineri, 15 septembrie cu primarul Florin Birta. Ambasadorul a fost însoțit de deputatul Adrian Merka, prezența sa la Oradea fiind prilejuită de evenimentele organizate în Cetatea Oradea cu ocazia Zilelor Culturii Slovace.

Primarul Oradiei și-a exprimat interesul față de expertiza slovacă privind valorificarea deșeurilor în cadrul economiei circulare, recunoscută la nivel european. Edilul a vorbit apoi despre etapele parcurse în dezvoltarea orașului din ultimii ani, arătând că Oradea a crescut și s-a dezvoltat, fructificând la maxim oprtunitățile aduse de fondurile europene, care au deschis orașul pentru numeroase investiții private.

Atât ambasadorul Slovaciei, cât și primarul Florin Birta s-au angajat să exploreze noi posibilități de parteneriat între Oradea și un oraș din Slovacia, comparabil ca mărime cu municipiul nostru.

De asemenea Excelența Sa Dl. Peter Hatiar a vorbit și despre interesul arătat de președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, pentru vizitarea orașului nostru, primarul Florin Birta manifestându-și în acest sens toată deschiderea.

Atât oaspetele slovac, cât și deputatul Merka i-au propus primarului Florin Birta amplasarea unui bust al clericului catolic de origine slovacă Jozef Kozacek, în Oradea.

„Noi ne recunoaștem istoria, nu avem astfel de probleme. Ne recunoaștem istoria și o respectăm așa cum a fost, iar oamenii care au avut un cuvânt de spus în istoria Oradiei vor fi mereu la loc de cinste”, a spus primarul, arătând că, în acest sens va fi amenajată în Parcul 1 Decembrie o alee a personalităților.

Distribuie informația
Alte știri