Ambasadorul Statului Israel în România, în vizită la Prefectura Bihor

Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, s-a întâlnit azi, 29 ianuarie, cu domnul Prefect al Județului Bihor, Dumitru Țiplea. 

Din delegația română au făcut parte domnul Dumitru Țiplea, prefectul Judeţului Bihor, doamna Ligia Oala, director al Cancelariei Prefectului și doamna Daniela Călinescu, consilier pentru afaceri europene. În cadrul întrevederii a participat, de asemenea, domnul Felix Koppelmann, preşedintele Comunităţii Evreilor din Oradea, astfel s-a punctat importanța comunității locale a evreilor în dezvoltarea relațiilor strânse de colaborare și prietenie între Israel și județul Bihor.

Cu prilejul întâlnirii s-au purtat discuții pe teme de cooperare bilaterală, precum turism, economie și cultură. Excelența Sa, domnul David Saranga și-a arătat sprijinul pentru inovarea instrumentelor de comunicare guvernamentală și dezvoltarea turismului în județul Bihor, exprimând intenția unor vizite viitoare, până la finalul anului.

Aceasta a fost prima vizită oficială a Excelenței Sale, David Saranga, în județul Bihor.

Excelența Sa, domnul David Saranga (născut la Tel Aviv în 1964), a ocupat prima funcție diplomatică din carieră, în perioada 1997-2000, în România.

De altfel, dânsul declara după numirea sa ca Ambasador al Israelului în România: “România are un loc important în inima mea. Aici am început cariera diplomatică, în urmă cu 20 de ani, când am fost viceambasador al Israelului. Acum, după o lungă carieră diplomatică, mă întorc în România de care, de fapt, nu m-am despărţit niciodată. Amintirile, cultura, prietenii şi limba română m-au însoţit până în ziua de astăzi”.

Alte știri