Ambasadorul Statului Israel în România s-a întâlnit cu primarul municipiului Oradea

În cursul acestei dimineți primarul Ilie Bolojan a primit vizita oficială a Excelenței Sale David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România. La întâlnire au mai participat domnul Felix Koppelmann, preşedintele Comunităţii Evreilor din Oradea și managerul Spitalului Județean, doctorul Gheorghe Carp.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții privind colaborarea în domeniul sanitar, economic și turism. A fost abordată posibilitatea colaborării orașului Oradea cu spitalele din Israel, pentru preluarea de bune practici și pentru a pregăti personal medical în spitalele de acolo. Un alt subiect a fost legat de colaborarea cu universitățile din Israel, un grup de rectori din România urmând să efectueze o vizită de lucru în Israel în luna martie a acestui an.

În ceea ce privește colaborarea economică dintre companiile orădene și cele din Israel, în perioada următoare atașata ambasadei va veni la Oradea pentru a identifica oportunități de colaborare în acest domeniu.

Conectarea aeriană și dezvoltarea turismului pe relația Israel – Oradea a fost un alt subiect discutat de primarul Ilie Bolojan și ambasadorul David Saranga, în contextul în care există mulți evrei interesați de vizitarea unor locații din Oradea care au legătură cu comunitatea evreiască, dar și de stațiunea Băile Felix și apa termală.

În încheiere, primarul Ilie Bolojan i-a relatat ambasadorului statului Israel că Oradea este un oraș care valorifică specificul multi-etnic din zona noastră, de aceea orașul are o serie de proiecte pentru comunitatea evreiască și o colaborare bună cu aceasta. 

Alte știri