Amendă usturătoare pentru Salubri Aleşd care nu e la prima abatere

Firma de salubritate a Primăriei Aleşd, Salubri SA, a fost amendată de Garda de Mediu Bihor cu 200.000 lei pentru că a aruncat 200 mc de gunoaie în două zone din situl Natura 2000 Muntele Şes. Unul dintre depozitele clandestine se află la 13 km de Aleşd, iar celălalt, pe raza comunei Ţeţchea.

„Am mai avut situaţii asemănătoare, însă niciodată nu a fost vorba de cantităţi atât de mari de deşeuri”, a menţionat seful Gărzii de Mediu Bihor. Potrivit lui Mihai Togor, în cele două depozite ilegale au fost aruncate deşeuri măcinate rezultate în urma sortării, care trebuiau aduse la depozitul ecologic Eco Bihor din Oradea.

Firma Salubri nu e la prima abatere: în 2017, pentru aceeaşi faptă, însă cu o cantitate de deşeuri abandonate mai mică, a fost amendată cu 40.000 lei. De această dată, Garda de Mediu Bihor a decis aplicarea a două sancţiuni constând în două amenzi în valoare de 100.000 lei fiecare, una pentru nerespectarea autorizaţiei de mediu, care prevede că trebuie să urmărească parcursul deşeurilor până la depozitarea finală, iar cealaltă pentru nerespectarea măsurilor impuse în 2017 de Garda de Mediu.

Distribuie informația
Alte știri