Amenzi de 110 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 13 – 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 14 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 18 filtre, în acțiuni fiind implicați 365 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 129 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.746 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 944 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 303 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 110.491 de lei.

Totodată, au fost constatate 19 infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației rutiere, două la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, una de natură judiciară și patru infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 221 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 71 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 52 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 10 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 11 pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, șase pentru lipsa ITP, iar 67 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 29 de permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri