Amenzi de 173 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore. Cele mai multe pentru exces de viteză

foto: arhiva

În perioada 20 – 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 15 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 16 filtre, în acțiuni fiind implicați 385 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 139 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.870 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 921 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 330 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 173.450 de lei.

Totodată, au fost constatate 31 de infracțiuni, dintre care 22 la regimul circulației rutiere, două de natură judiciară, două la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și cinci infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 239 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 113 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, nouă au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 20 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, o oprire neregulamentară, au fost sancționați opt bicicliști, trei sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 81 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Distribuie informația
Alte știri