Amenzi de 191 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore. 70 de permise de conducere, reţinute

În perioada 8 – 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 15 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 15 filtre, în acțiuni fiind implicați 361 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 154 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.464 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 842 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 472 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 191.660 de lei.

Totodată, au fost constatate 29 de infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației rutiere, opt de natură judiciară și 9 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 430 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 269 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, patru au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 32 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, cinci sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționate șase depășiri neregulamentare, două opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 110 sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 70 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri