Amenzi de 278 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în 48 de ore. 64 de permise de conducere, reținute

În perioada 12 – 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 18 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 14 filtre, în acțiuni fiind implicați 353 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 202 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.480 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.723 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 368 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 278.539 de lei.

Totodată, au fost constatate 30 de infracțiuni, dintre care 18 la regimul circulației rutiere, patru de natură judiciară și opt infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 270 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 177 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 14 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 32 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, o oprire neregulamentară, două sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, trei pentru lipsa ITP, iar 36 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 64 de permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri