Amenzi de 30 de mii de lei pentru deșeurile aruncate pe marginea drumurilor județene din Bihor, în luna noiembrie

Foto: arhiva

În luna noiembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a identificat, cu ajutorul camerelor video de supraveghere, patru persoane care au aruncat deșeuri în zone neamenajate, în dreptul drumurilor județene.

În baza OUG 92/2021, au fost aplicate patru sancțiuni: trei amenzi în valoare totală de 30.000 lei și un avertisment.

Consiliul Județean Bihor a achiziționat patru camere de supraveghere performante pentru monitorizarea drumurilor județene. Acestea permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

Controalele au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene. Camerele mobile de pe șoselele județene sunt instalate fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor.

In paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județul Bihor. Au fost montate 9 camere de supraveghere video în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri. În lunile octombrie și noiembrie nu au fost identificate abateri pe drumurile naționale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în 2021 au fost identificate și sancționate 33 de persoane care au depozitat ilegal diverse deșeuri, valorarea totală a sancțiunilor ajungând la 280.000 lei. În anul 2022, până în prezent, 36 de persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 245.000 lei.

Distribuie informația
Alte știri