Amenzi de 38 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 24 de ore. 18 permise de conducere, reţinute

Miercuri, 13 septembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combatereaconducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 38.135 de lei. Totodată. Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 52 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 19  pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șase sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, trei pentru conducere sub influența alcoolului, două au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, două depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două pentru lipsa ITP, iar 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri