Amenzi de 92 de mii de lei, într-o singură zi, pentru nerespectarea prevederilor legale privind prevenirea răspândirii Covid-19 în Bihor. Comunicat

Foto: arhiva

Sâmbătă, 15 august a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 74 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor punctuale, desfășurate sâmbătă, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 91.900 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenţionale, din care 18 cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei şi 12 cu avertisment.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravenţională, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina / izolarea.

18 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 33.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile O.G.nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor

4 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 22.400 de lei au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor H.G.nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Trei sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr.99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, iar 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment au fost aplicate unor societăţi comerciale pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice.

Echipajele prezente în teren au aplicat 18 sancțiuni cu amenzi în valoare de 20.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă, 15 august a.c., în locurile publice aglomerate din judeţul Bihor, au fost angrenați 116 reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 92 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 13 jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 3 cadre ale Poliției Locale Oradea, 2 pompieri militari din cadrul Insp3ectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 1 inspector la Direcției de Sănătate Publică, precum și 1 inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri