Amenzi de aproape 120 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 26 – 28 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat ample acţiuni pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 48 de ore au fost aplicate 226 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 118.932 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 154 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, au fost sancționați cinci pietoni, cinci bicicliști, trei sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, trei pentru conducere sub influența alcoolului, iar 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

În acțiunile desfășurate în trafic, la sfârșit de săptămână, alături de polițiștii rutieri au fost implicați și polițiștii de prevenire bihoreni.

Aceștia au acționat în trafic și în stațiile de alimentare cu carburanți de pe D.N.1., în mai multe locații din mediul rural, au interacționat cu conducătorii auto și le-au oferit recomandări  privind urmările conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor, dar și despre importanța folosirii sistemelor de siguranță pentru copii, în timpul deplasărilor rutiere.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri