Amenzi de 140 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 3 – 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 18 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 16 filtre, în acțiuni fiind implicați 329 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 267 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.398 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 898 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 265 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 140.610 lei.

Totodată, au fost constatate 25 de infracțiuni, dintre care 14 la regimul circulației rutiere, două de natură judiciară, două la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și șapte infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 225 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 119 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase au fost pentru conducere sub influența alcoolului, șapte pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 83 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 42 de permise de conducere și 17 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri