Amenzi de aproape 150 mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 28 – 30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 26 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 23 de filtre, în acțiuni fiind implicați 474 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 125 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră, reprezentați ai I.T.M. Bihor și ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.268 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 997 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 304 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 149.170 de lei.

Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni, dintre care 11 la regimul circulației rutiere, trei la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și alte trei infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 235 de sancţiuni contravenţionaleau fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 151 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase pentru conducere sub influența alcoolului, 39 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate opt depășiri neregulamentare, trei au fost pentru lipsa ITP, iar 28 pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 35 de permise de conducere, dintre care nouă pentru conducere sub influența alcoolului, opt pentru depășirea limitelor legale de viteză, opt pentru depășiri neregulamentare, iar 10 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri