Amenzi de aproape 175 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore. Cele mai multe pentru exces de viteză

În perioada 25 – 27 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 23 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 17 filtre, în acțiuni fiind implicați 289 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 187 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.522 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.240 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 377 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 174.916 lei.

Totodată, au fost constatate 46 de infracțiuni, dintre care 11 la regimul circulației rutiere, șapte de natură judiciară, șase la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 22 de infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 311 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 188 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 29 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță,șase pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, trei sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 78 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 58 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 13 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri