Amenzi de peste 100 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore

În perioada 12 – 13 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat ample acţiuni pe şosele pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

În primele două zile ale minivacanței ocazionată de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria), au fost aplicate 251 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 102.075 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 19 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare.


Din totalul sancțiunilor aplicate, 204 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, au fost sancționați cinci bicicliști, trei pentru lipsa ITP, o sancțiune a fost aplicată pentru conducere sub influența alcoolului, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.


Distribuie informația
Alte știri