Amenzi de peste 147 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore. 63 de permise de conducere, reţinute

În perioada 22 – 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, au fost desfășurate 16 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 16 filtre, în acțiuni fiind implicați 247 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 183 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.773 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.051 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 340 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 147.855 de lei.

Totodată, au fost constatate 20 de infracțiuni, dintre care 10 la regimul circulației rutiere, opt de natură judiciară și două infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 231 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 127 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 33 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță,patru sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, au fost sancționate două opriri neregulamentare, două depășiri neregulamentare, șase sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 50 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 63 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri