Amenzi de peste 162 de mii de lei, aplicate de poliţiştii bihoreni în ultimele 48 de ore. 46 de permise de conducere, reţinute

În perioada 24 – 26 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, au fost aplicate 387 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 162.622 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 46 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 19 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 240 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 52 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 10 sancțiuni au fost pentru depășiri neregulamentare, șapte pentru conducere sub influența alcoolului, tot șapte pentru lipsa ITP, au fost sancționați 11 bicicliști, șase pietoni, trei sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, iar 58 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Exemplu:

Distribuie informația
Alte știri